Winnaars kleurwedstrijd & Junior Dierenartsworkshops groot succes

Junior Dierenartsworkshops
Wie 21 oktober langs onze Dierenartsenpraktijk liep en door de ramen keek, zag een wachtkamer vol met wel 20 mini dierenartsen, elk met hun eigen huisdierknuffel in de hand. Er stonden die dag maar liefst drie workshops op het programma voor kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool en er was veel animo, want alle groepen zaten vol!
Met soms gespannen maar vooral enthousiaste gezichtjes, luisterden de dierenartsen in spé naar het welkomstverhaal van dierenarts Camille Voorneveld, die ze vertelde wat er allemaal op het programma stond.

Door goed te kijken, te luisteren en te voelen weet de dierenarts of het huisdier helemaal gezond is en die opdracht kregen de kinderen ook voordat ze in groepjes verschillende dierenartstaken gingen uitvoeren. Uiteraard gekleed in vol dierenartsornaat met mondkapje, muts en schort, want je weet maar nooit wat er tijdens een operatie van een dier kan gebeuren.

Bijgestaan door onze ervaren dierenartsen Claudia en Camille en onze bevlogen dierenartsassistentes Barry, Miranda en Froukje, werden de kinderen in 5 kwartier klaargestoomd voor het dierenartsenvak. Ze leerden o.a. hoe je een verband bij een dier moet leggen, hoe luister je naar zijn hart en leerden ze hechten. Niet op een echt dier natuurlijk en ook de knuffels bleven dit precisiewerkje bespaard, maar op een zemenspons met naald en draad werd het hechten geoefend en dat ging sommigen al best goed af. In de operatiekamer lag een harige patiënt onder narcose en daar was de opdracht om in zijn buik op zoek te gaan naar vreemde voorwerpen die het beest opgegeten had. En dat was best een spannend klusje. Bij de laatste opdracht konden de junior dierenartsen vreemde beestjes en voorwerpen zoals wormen, teken en nierstenen in potjes identificeren, röntgenfoto’s van een buik vol puppy’s bekijken en leerden ze wat er in de opnamekamer met een dier gebeurt als hij net is geopereerd.

Het was een ontzettend leerzame en gezellige workshopdag. Na afloop smulden de kinderen van een heerlijke dierencupcake en namen ze trots hun welverdiende junior dierenartsendiploma in ontvangst. Sommige kinderen wisten het na deze dag echt zeker: later word ik dierenarts én de opvolger van dierenarts Camille!

Winnaars kleurwedstrijd
De winnaars van de kleurwedstrijd werden deze dag ook bekend gemaakt en kregen een mooi spel. Dit waren: Noortje Timmer, Lonneke Dijkstra en Feline Wiegman. Alledrie van harte gefeliciteerd en veel plezier met jullie gewonnen spelletjes!

We willen alle kinderen met hun knuffels en ouders bedanken voor hun komst en enthousiasme!
Wie weet tot volgend jaar?!

Hartelijke groeten,
Claudia, Camille, Barry, Fraukje en Miranda