Annemarie Mouton (paraveterinair)

annemariemouton
Mijn naam is Annemarie Mouton en ben geboren in 1993. Ik woon met mijn vriend in Loosdrecht. Het is een gezellige beestenboel bij ons. Om te beginnen hebben we Bliss, een Border Terriër. Zei is in november 2014 bij ons komen wonen. Bliss is een gezellig vrolijke maar ook eigenwijze meid. Gelukkig mag ze altijd mee naar werk, dat maakt het hebben van een hond nog veel leuker. Dan hebben we ook nog Johny een cypers Europese korthaar. Johny is een echte gezellige kater die altijd zijn mannetje staat. Het aquarium met verschillende vissen erin zorg dan nog voor een beetje rust in huis. Buiten kunnen we ook niet helemaal van rust spreken. Hier hebben we namelijk een groep Franse Hangoor konijnen lopen. Ze hebben een heerlijk luizenleven, en leven met zijn alle in 1 grote groep op een groot stuk gras. Het aantal varieert nogal, soms komen er een paar bij en zo nu en dan moeten we helaas afscheid nemen van één van onze konijnen. Laten we een gemiddelde van 8 konijnen aanhouden.

Naast mijn werk op de praktijk, werk ik ook nog 1 dag in de week op de kinderboerderij in Maarssen-dorp. Dit is niet alleen werk ik kom er ook graag omdat ik daar een schaap heb staan, namelijk Shira een Kempisch Heideschaap. Zei staat daar met haar lammeren van maart 2014, Shane en Shadow 2 gecastreerde rammen. Ik heb Shira mee genomen van mijn schapenstage die ik tijdens mijn opleiding heb moeten lopen. Als klein flessenlammetje heb ik haar meegenomen vanuit Brabant, en na een tijdje in huis was ze klaar om naar de kinderboerderij te gaan. Na heel wat flessen en biks is ze nu een groot, vriendelijk en ontzettend lief schaap geworden.

Als klein kind was ik altijd al gek met dieren, maar ik had er nooit over na gedacht om echt met dieren te gaan werken. Tot ik op een opendag van het Wellantcollege in Houten ging kijken. Toen wist ik het zeker ik wil met dieren werken, ik heb me ingeschreven voor de opleiding dierverzorging maar kwam er na anderhalf jaar achter dat ik toch liever dierenartsassistente wilde worden. Ik ben toen overgestapt van opleiding en vond al snel mijn draai op de opleiding. Na mijn eerste stage bij dierenartsenpraktijk Breukelen wist ik het helemaal zeker, dierenartsassistente is wat ik wilde worden. Ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken toen ze me vroegen of ik het team wilde komen versterken.