Barry van der Linden (paraveterinair)

barry
Mijn naam is Barry (officieel Barbara) van der Linden en ik ben geboren in 1968, ik ben dus ......... (reken maar uit). Bij mij de honden Ushi, een Jack Russell Terriër, Krâska een teckel, Lambik en Jerommeke dat zijn twee"je-weet-wel" katers.

Toen ik klein was, was ik vaak bij mijn opa en oma te vinden. Bij hen is mijn dierenliefde ontstaan. Zij hadden een hond (Waldy), een lieve poes en een papegaai (Jacob). Deze papegaai speelde met ons verstoppertje. Hij telde dan netjes tot drie en schreeuwde heel hard: "ik kom". Als hij je dan zag, begon hij hard te lachen en was jij aan de beurt om te tellen. Jacob kon ook rolschaatsen, nou ja, met ééntje dan. Hij stepte dan heel parmantig de kamer door.

Voordat ik bij Dierenartsenpraktijk Breukelen kwam werken, werkte ik in een supermarkt. Toen Anne-Marie in 2001 aan mij vroeg of ik bij haar wilde komen werken, had ik niet veel tijd nodig om na te denken. Ik heb vrijwel meteen "ja" gezegd.

Wat zo leuk is aan het werk van een dierenartsassistente, is dat iedere dag weer anders is en er altijd iets te beleven valt. Er gebeuren in de praktijk natuurlijk ook minder leuke en zelfs verdrietige dingen; maar ik heb het altijd naar mijn zin. Ik roep altijd "dat het een cadeautje is om hier te mogen werken" en dat hoop ik nog lang te mogen doen!

Ook ik heb, net als mijn collega's, de opleiding voor dierenartsassistente gevolgd. We hebben er hard voor gewerkt en zijn nu allemaal gediplomeerd. Officieel mogen we ons nu paraveterinair noemen. Ik heb heel veel geleerd met deze opleiding, maar het meeste leer je toch in de praktijk.