Froukje Ligthart (paraveterinair)

froukje
Mijn naam is Froukje Ligthart en ik ben geboren in 1985. Ik woon samen met mijn vriend Bas, dochter Puck en zoontje Bram in Nigtevecht. En wij wonen hier niet alleen... samen met de katten Tom, Loes en Poes en de hond Ches is het een gezellige beestenboel in huis. De oudste van het stel is Tom, hij is een oude rode boerderij kater en is bij ons ingetrokken toen we hier kwamen wonen. Poes is een echte dame en ligt het liefst de hele dag op de bank. Loes is een klein zwart ondeugend poesje die als zwerfkitten is binnen gebracht in de praktijk.

Sinds de zomer van 2010 behoord ook Ches de hond tot ons gezin. Ches is een Chesapeake Bay Retriever. Ze vind er erg leuk om te leren en is dol op zwemmen. Buiten lopen de grote Brahma kippen, bonte schapen en onze Toulouse ganzen Guus en Truus, dit zijn echte waakganzen en bewaken de tuin erg goed.

Met mijn zesde levenjaar zei ik al dat ik later met dieren wilde gaan werken. Toen ik mijn HAVO-diploma had behaald, was de keuze van de vervolgopleiding dus snel gemaakt. Ik ging naar het Groenhorst College in Barneveld, om de opleiding dierenartsassistente paraveterinair te volgen. In juni 2006 heb ik mijn opleiding afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stages gelopen. Ik had het geluk dat ik mocht stage lopen bij Dierenartsenpraktijk Breukelen en alsof het geluk niet op kon, mocht ik na mijn stage ook nog bij deze ontzettend gezellige praktijk blijven!

Sinds 1 september 2006 ben ik hier dus "echt" werkzaam. Het leuke en mooie aan het werk als dierenartsassistente is, dat je nooit uitgeleerd raakt. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen en doe ik weer nieuwe ervaringen op. Het is geweldig om in het werk mens en dier zo te kunnen combineren. Dit alles mag ik samen doen in een ontzettend gezellig team!